Dé uitdaging van iedere intercedent, consultant en arbeidsbemiddelaar. Motivatiebrief en CV zijn belangrijk, evenals de ‘harde criteria’ zoals ervaring, opleiding, kennis en kunde.
Maar steeds meer kom het accent te liggen op de mens achter het CV. Welk type past het best in ons team, binnen onze cultuur? En welk ‘DNA’ willen we graag toevoegen aan onze organisatie? zijn vragen waar we snel, objectief en voor niet al te veel geld antwoord op willen krijgen.


Hoe werkt het menselijk brein?

Een vraag die ons al eeuwen bezighoudt: hoe werkt de psyche van de mens? Griekse filosofen als Plato, Socrates, Aristoteles en Hippocrates schreven er al over. Door de eeuwen heen hebben talloze filosofen, onderzoekers, psychologen en psychiaters over dit onderwerp gepubliceerd. De belangrijkste zijn Dr. Carl Jung en Dr. Alfred Adler. Jung heeft ons veel geleerd over ‘psychologische types’, Adler over ‘het onbewuste’.

Dankzij deze grote denkers zijn er vandaag de dag beproefde instrumenten die de menselijke geest in kaart kunnen brengen. Een breed geaccepteerd instrument voor persoonlijke ontwikkeling, is de Myers-Briggs Type Indicator. Die is uitsluitend gebaseerd op de Type Psychologie van Jung.

Beproefd instrument voor groei

iSeleQt gaat een stap verder! Dit instrument maakt eveneens gebruik van de inzichten van de Type Psychologie van Jung, maar is aangescherpt met de inzichten van Adler over onbewuste processen. Best of both worlds. Dit maakt iSeleqt niet alleen een valide en beproefd instrument voor groei van individuen, teams en organisaties, maar ook voor de selectie van personeel. De praktijk bewijst dat ook. iSeleQt wordt sinds 2006 met succes toegepast door HR specialisten, coaches en trainers. Lees hier wat tevreden klanten van iSeleQt vinden.

Bekijk hieronder de animatie in 60 seconden.