8 februari 2019
Geplaatst op:

Een jaar lang kregen 27 NBBU-leden de kans om kosteloos en met begeleiding te werken aan het bevorderen van duurzame inzetbaarheid. “Er zijn veel meters gemaakt”, zegt Hugo Wijtmans die door de NBBU werd aangetrokken om de ondernemers te coachen.

Samen met de deelnemende bureaus inventariseerde Wijtmans wat er al gebeurt in hun bedrijven en wat er beter kan op HR-gebied, voor zowel de vaste medewerkers als de flexkrachten. “Na de intakegesprekken konden we vrijwel meteen concluderen dat het voor tachtig procent van de deelnemers zinvol was de focus in eerste instantie op ‘intern’ te zetten. Voor je naar buiten gaat kijken, moet je de blik naar binnen richten. Een paar bureaus deden intern al veel aan HR, met aandacht voor duurzame inzetbaarheid. Die zeiden: laten we maar gelijk de stap maken naar onze uitzendkrachten. En dan waren er ook bureaus die voor ‘en/en’ kozen en zowel met de eigen medewerkers als de flexkrachten aan de gang gingen.”
Volgens Wijtmans waren de deelnemende intermediairs en hun mensen stuk voor stuk zeer gemotiveerd. “Het enthousiasme van de ondernemers heeft er voor gezorgd dat we snel veel stappen in de goede richting konden zetten.”

Lees verder >